Boomdeeldag zaterdag 10 december groot succes!

 
Afgelopen zaterdag 10 december reden de auto’s met aanhangers af- en aan bij Loon- en Grondverzetbedrijf Ten Cate aan de Vossenbosweg. Maar liefst 235 bomen en 3000 stuks plantgoed werden opgehaald door 24 inwoners uit het buitengebied van de gemeente.
 
Vrijwilligers van de Landschapsvereniging De Reggestreek zorgden samen met Martin Degen van Landschap Overijssel /Gemeente Wierden voor alle organisatie en het uitdelen van de juiste bomen aan de juiste deelnemers. Ook wethouder Gertjan ten Brinke hielp mee de bomen en palen in te laden.
 
Elke inwoner een boom
Deze boomdeeldag is tot stand gekomen door financiële bijdragen van de Provincie Overijssel en de gemeente Wierden. De provincie wil dat de komende jaren voor elke inwoner van Overijssel een boom geplant wordt: 1.100.000 bomen in totaal. Ook de gemeente Wierden helpt daar graag aan mee. Iedereen die mee deed kon kiezen uit verschillende streekeigen bomen en plantgoed. Zowel gewone bomen als (hoogstam-)fruitbomen krijgen zo een plek in het Wierdens landschap.
 
 Ook een boom?
Heeft u deze actie gemist maar heeft u nog een goede plek voor één of meer bomen? Kijk dan eens op www.iedereeneenboom.nl. Of neem eens een kijkje op www.dereggestreek.eu.